Sayfalar

11 Temmuz 2013 Perşembe

Peri Masalım

Ramazanın ilk günleri uyku adaptasyonu nedeniyle pek bir mahmur geçiyor. Okuduğum kitapları da buna uyarlamak zorunda kaldım, Murakami oruç kafayla pek çekilmiyor. Okunacak kitaplarımı karıştırıp 'hafiflerini' seçtim.


 Bunu çevirmeye hiiç uğraşmayacağım çünkü beceremiyorum.
 Azcık çabalarsanız böyle de okunuyor :))

Peri Masalım, adı üstünde masal olduğu için okuyanı bunaltmaz diye düşündüm. Beni yanıltmadı tabi, şezlong kitabı havasındaydı. Gerçek olamayacak kadar zengin+yakışıklı+nazik+aşık adamların yer aldığı fantastik bir kitaptı. Hafif de başım ağrıyor ama okumayı bir deneyeyim deyip elime aldım ve bitirdim ;)
Takasla gelen kitaplardan birisiydi Peri Masalım (sevgili cangz dan). Takas için ayırdığım kitaplar azaldı ama kitaplığımı özden geçirip yeni kitaplar eklemeyi düşünüyorum. Hatta iki kitap var ki kalanlar içinde, kargoyla gide gele çilekeş oldular. Tam doğumgünümde bir kişi talip olmuştu onlara, ben de hadi bugünün hatrına kargo karşılığında göndereyim dedim. Önce Ptt kargoyla gönderdim ve adres yanlış diye geri döndü. Maille durumu açıklayınca alıcı 'nasıl olur, beni aramadılar ' vs dedi. Sonrasında bir de Yurtiçi kargoyla gönderdim bu sefer de bana 'kargo problem çıkarıyor' diyen alıcı paketi almak istememiş!! Onca takas yapıp hiç problem yaşamazken, şirinlik yapıp kitap göndermeye kalkınca iki defa kargo parası ödeyip rahatladım. Kitapları da cami avlusuna bırakacaktım ama konusu ortama pek uygun olmayacağı için tırstım..

Ramazanın hayrının devamı dileğiyle...

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Tatil Biter, Kürkçü Dükkanına Dönülür...

Eveet tatil de bitti, artık Ramazan'da şafak sayacağız :)
Bir günlük dinlenmenin (belki de yorulmanın) ardından işbaşı yaptık. Hızlıca rutine alışıp yarın sabah da Ramazan 1 diyeceğiz inşallah. Allah sabrımızı bol versin...




Kısa bir tatil turu yapalım;

 Bebeğimizi kremleyerek düştük yollara.

 Otelin fiziksel koşulları güzeldi (kalabalığı saymazsak)

 Annesinin diktiği tulumla salınan Eylül :)

 Kapanın elinde kalan şezlonglar..

 En serin köşelerden birisi..

 Kumuna aldandığımız çakıllı deniz.


 Eylül'ün dört gözle beklediği, çocukları pelte kıvamına getirip çabucak uyutan 'mini disco'.


 Anketör edasıyla dolaşan yavru :) Eline bir defter tutuşturup rahat rahat kahvelerimizi içtik :)

Dönüşte valizleri içeri alıp hemen bahçeye koştuk. Bir haftada ne kadar büyüdüklerine şaşırdık :)
Bizi bekleyen kabakları dilimleyip fırınladık, afiyetle yedik. Eylül iki tabak yedi, lezzetini düşünün artık :)

Bu zavallıcığın tatili pek iyi geçmemiş gibi :) Garibim eriyip donmaktan helak olmuş ;)

Tatile iki kitapla gidip yaklaşık 10 sayfa okuyarak döndüm!! Tatilde yaban koyunlarının izini sürmek pek eğlenceli değildi. Lizbona Gece Trenine binip ağaç altındaki şezlonglara gitme hayalim de Eylül engeline takılınca, tatildeki okuma serüvenim yön tabelaları ile sınırlı kaldı. Ramazanda da pek okuyamayacağım düşünülürse, yaban koyunları arayı epey açacak gibi. Ne diyelim sağlık olsun...


Hayırlı Ramazanlar dilerim... Gönül zenginliğimizi arttıran, hoşgörü dolu bir ay diliyorum...