Sayfalar

25 Eylül 2013 Çarşamba

Son Bir Piknik Yapmadan Yaz Bitmesiinnn...

Son bir ay piknik ve geziler açısından kesat geçti :(
Üç haftasonu üst üste ve farklı nedenlerle Konya'ya taşındık, son haftasonunda da hastalıktan kırıldık ve biz son pikniğimizi yapamadan yaz bitti bitiyor.
Dün iş çıkışı az da olsa ısıtan güneşten faydalanabilmek için göl kenarına indik, hoş gölün rüzgarından güneşi hissedemedik ama minik bir piknik yapmaktan geri durmadık. Beyler (erkek kardeşim de bir süre misafirimiz) oltalarını hazırladılar, biz de Eylül'le yem bahanesiyle alınan mısırı yedik :)
 


Gölün suyu çok çekildi, normalde bu taşlar suyun içinde olurdu...




 Parkta sonbahar sakinliği hakim...

Güneş batıncaya kadar uzun kollu bir kıyafetle rüzgara karşı koyulabiliyor ama güneş kaybolunca hava çok soğuyor...
 
Önümüzdeki günlerde de piknik için fırsat bulamazsak artık son şansımız Antalya olacak :)

23 Eylül 2013 Pazartesi

D&R Hediye Çeki Kampanyası




İndirim Kodlarım takipçilerine özel, ücretsiz indirim çekleri, kupon kodları ve hediye çekleri dağıtmaya devam ediyor! İsteyen her blogerin katılabileceği bu çekilişin sonunda 1.ye 200 TL, 2.ye 100 TL, 3.ye ise 50 TL D&R Hediye Çeki verilecektir. Çekiliş sayfasına girmek için TIKLAYIN 

Ev Yapımı Öksürük Şurubu

Haftasonu ev revir gibiydi. Ben faranjit, eşim sinüzit, Eylül nezle ile mücadeledeydik...
Eylül okulun ilk haftasında eve farklı floradan mikroplarla döndü, beklenen bir durumdu zaten. Misafirlerimizi ağırladık, gönüllerini hoş tuttuk, antibiyotikle ürkütme gereği duymadık.
 
Benim faranjit ise yere seren cinstendi ama hafifledi çok şükür.
Asıl bahsetmek istediğim şey ise evde öksürük için hazırladığım karışım. Geçen sene üst komşum (ki tecrübeli bir hemşiredir kendisi) önermişti, denemiş ve çok faydasını görmüştüm. Bu sefer doktordan özellikle öksürük şurubu istemedim, daha etkili olan pekmezi deneyecektim.



Karışıma gelirsek;
1 çorba kaşığı pekmez
1/3 çay kaşığı toz zencefil
1/3 çay kaşığı karabiber (taze çekilmişi daha iyi olur)
1 çay kaşığı nane (bu acı tadı maskelemek için, miktarı değiştirilebilir)
 
Bu karşımı içip üzerine de bir yudum su içtim, üç gün tekrarladım. Hani öksürüğün ilk safhalarında göğsünüz yanar ya, o aşamayı kolaylaştırıp öksürüğü yumuşatıyor. Her kullanımda taze hazırlamak daha mantıklı.
 
Özellikle faranjit için önerilen bir diğer karışım da pekmez+tereyağ (veya zeytinyağı). Uyku öncesi ılık haldeki karışımdan bir kaşık içince gece rahatsız eden kuru öksürüğü nispeten azaltıyor, bu karışımı da denedim, işe yarıyor gibi. Yalnız üzerine su içilmeyecek...
 
Sonbahara dair renkli fotoğraflar ve kitap yorumları ile dönebilmek umuduyla,
Sağlıklı bir hafta dilerim...
 
*Görsel alıntıdır.