Sayfalar

3 Ocak 2014 Cuma

Kitaplarla 2013

Bu yıl kitap okuma performansım diğer yıllara göre daha düşüktü. İşlerimin daha yoğun olması, evde de vaktimin büyük kısmını Eylül'e ayırmam bunda etkili oldu tabi...



Genelde kendime kitap hedefi belirlemiyorum ama en azından haftada bir kitap okumalıyım diye de aklımın köşesinden geçirmiyor değilim :) Bu sene haftada bir kitaba ulaşamadım, 40'ta kaldım. Kitapların hemen hepsinin yorumunu bloğa yazdım.
 
Bu kitaplardan;
 
- Bu yıl daha çok yerli yazar okumuşum, 40 kitaptan 25'inin yazarı Türk. Bunda biraz da kütüphaneden kitap almam etkili oldu sanırım, daha önce kitabını okumadığım ama ismen aşina olduğum yazarları tercih ettim.
 
-Birçok yeni yazarla tanışmakla birlikte, bu yıl keşfedip en çok kitabını okuduğum yazar Jodi Picoult oldu. Kitapları gayet akıcıydı, favorim Bir Daha Bak .
 
 
 
-Okuduğum kitaplardan 12'sini kütüphaneden aldım, mayıs ayında yaptığım toplu kitap alışverişi sonrasında kütüphaneye sıra gelmedi :) Bu yıl kitaplarla ilgili yaptığım en iyi etkinlik kitap takası oldu. İlk etapta kafamda birçok soru işareti olsa da sonuç benim için mükemmeldi, hem 35 tane kitabımı takas ettim hem de birçok kitapseverle tanışma fırsatı buldum :) Kütüphaneme yeni katılan bu kitapların hepsini okuyamasam da, kitaplığın karşısında mutlu mutlu oturmayı ihmal etmedim :)
 
-Okuduklarım içinde en beğendiğim ve gözü kapalı önerdiğim kitap; Mino'nun Siyah Gülü. Hüsnü Arkan'ın müzisyenliği kadar kalemi de harika, ben kütüphaneden aldığım için kitabın ekinde gelen cd'den haberdar olamasam da kendimce Arkan müzikleri dinleyerek okumayı ihmal etmedim.
 
 
 
-Okuduklarım içinde en etkileyici hikayeye sahip olanlar Çalı Harmanı ve Aşkın Ötesinde oldu.
 


 
 
-Okuduklarım içerisinde heryerde methedilmesine rağmen benim hiç sevemediğim kitap Kardeşimin Hikayesi'ydi. Bir an önce bitsin diye okudum, benim için bir hayal kırıklığıydı.
 

 
 
-2013'ün listesinde umduğumu bulamadığım bir kitap da Kukla. Ahmet Ümit kitaplarının hemen hepsini heyecanla okurken bu kitabın hikayesi bana çok zorlama ve sıkıcı geldi.
 
-Ve kitaplar içerisinde saçlarımı ağartan, en sıkıcı-basit bulduğum ise Piruze.
 

 
 
2013 yılında Eylül'e aldığımız/okuduğumuz çocuk kitaplarını da detaylı yazmayı planlamıştım ama pek başarılı olamadım. Blogda sadece 25'ine yer verebildim.
 




Bunlar içerisinde Eylül'ün ve benim favorilerimiz;
-Üç kedi Bir Dilek

-Köpekler Bale Yapmaz
-Gergedanlar Krep Yemez
 
-Karda Ayak İzleri
 
Sadece Eylül'ün favorisi olan kitaplar ise Kötü Kedi Serisi.
 

Bana göre berbat bir çevirisi var, saçma sapan şeylerden bahsediyor ama Eylül belli yerlerini tekrar tekrar okutup, artık ezberlediği kısımları da kendince okuyarak kahkahalarla gülüyor :)


 
2014'e kütüphanemde okunmayı bekleyen çok sayıda kitapla giriyorum ama muhtemelen önceliği daha önce okumuş olduğum Bebek Bakımı kitaplarına veririm :)
 
Herkese bol kitaplı bir yıl diliyorum...
 
 
 
 
 



31 Aralık 2013 Salı

Mutlu Yıllar

'Yeni yıla nasıl girersen, öyle devam eder' iddiasının işe yaramadığını defalarca tecrübe ettiğimden bu kez kendim için 'eski yıl nasıl biterse, yenisi de öyle devam eder' desturunu uydurup yılın son iki gününde kendime kitap aldım :)

 Evde okunacak kitaplarım olsa da , 'kendime yılbaşı hediyesi alıyorum' bahanesiyle ve de yukarıdaki kitapları 2013 yılında okuyamamış olmanın verdiği gazla aldım gitti. Sevine sevine eve götürdüm kitaplarımı.

 Maymun iştahımın da devreye girmesiyle çok merak ettiğim Aile Çay Bahçesi'ni okumaya başladım,

kıyıda köşede okuyup bitirdim. 2013 bitmeden Müzeyyen ile tanışabildiğim için memnun oldum. Kendisini yılın son kitabının kahramanı olarak kenara not ettim.

 Yılın son günü, işini son ana bırakanlar sayesinde epeyce yorucu geçti ama aldığım bir zarfla tüm yorgunluğumu unuttum :) Sevgili Özlem Hanım'a iyi dilekleri için çook teşekkür ederim..


Kitap siparişim iki parça olarak geldi, 2013'ün kendinden söz ettiren kitabı Peri Gazozu sona kalmıştı, artık 2014'te okunacaklar arasına girdi..

Yeni yıla yarım kalan kitabımla gireceğim...

2013 sancılı bir yıldı, bazı karmaşaları da 2014'e devredecek gibi. Umuyorum ki yaşadığımız olaylardan ders alır, şişirilmiş gündem konularının etkisinde kalıp bu günleri unutmayız...

Yeni yılın sevgi, saygı, hoşgörü, adalet ve de sağlık getirmesini diliyorum.

Vee 2014'ün (hayırlısıyla) bize vereceği hediyelerden birisi yeni bir bebek :) Yeni aile ferdimizin de sağlıklı bir şekilde aramıza katılmasını diliyorum.

Mutlu yıllar...